Slapeloze nachten als ondernemer!

WAAR LIGT 44% VAN DE ONDERNEMERS WAKKER VAN?

Als MKB'er, Eenmanszaak of ZZPér heb je vele taken die je dagelijks moet volbrengen om een goede boterham te kunnen gaan verdienen met jouw bedrijf. Daarnaast wanneer je personeel hebt, dan heb je wellicht nog wel een grote verantwoordelijkheid. Want het personeel zal elke maand toch echt uitbetaald moeten gaan worden.

Uit onderzoek blijkt dat 44% van de ondernemers vaak in de nachten wakker liggen en piekeren over de financiële problemen van het bedrijf. Zeker in tijden waarin er economisch veel onzekerheid is, en hierdoor de inkomsten onder druk komen te staan. Sommige ondernemers zien de bui al hangen, en lopen zij steeds meer vast met hun bedrijf. Mocht jij op dit punt zijn beland, of dit al een keer hebben meegemaakt. Dan hoef ik je niet uit te leggen dat dit voor veel onrust en slaapgebrek zal gaan zorgen.

De financiën zijn nu éénmaal de basis van jouw bedrijf. Als het op dit vlak niet lekker loopt, dus bijvoorbeeld wanneer je minder omzet realiseert. Dan kan dit voor veel kopzorgen en pieker momenten gaan zorgen. Want jij weet dat jouw bedrijf voldoende liquide middelen zal moeten blijven gaan realiseren, om alles draaiende te kunnen blijven houden. En daarnaast moet jij hier privé ook nog van leven. De ondernemersstress slaat toe. En dan hebben we het nog niet over de nadelen van slaapgebrek en de prestaties die je dan elke dag moet blijven leveren voor jouw onderneming.

ONDERNEMEN IS EEN VAK APART!

Dagelijks zijn er ondernemers zoals jij bezig in het economisch verkeer om een een goede boterham te kunnen gaan verdienen. En is in mijn optiek ondernemen echt wel een vak apart. En stel ik voor wanneer jij toevallig dit leest en een werknemer bent, of juist die mede ondernemer waar dit blog artikel voor bedoelt is. Wij de ondernemers op 15 November aanstaande, in het zonnetje gaan zetten op de #dagvandeondernemer. En natuurlijk kan je ook een andere ondernemer in het zonnetje gaan zetten.

Net zoals we stilstaan bij de de dag voor de arbeid op 01 mei elk jaar. Waar met redelijke heftige demonstraties in Amerika gepleit werd, voor werkdagen van acht uur. En we daarnaast ook vaak nog stil staan bij die geweldige secretaresses op #secretaressedag elke derde donderdag in April.

WIL JIJ MEER BUSINESS TIPS IN JOUW MAILBOX ONTVANGEN?

ABONNEER JE DAN GRATIS OP ONZE NIEUWSBRIEF?

WAT IS DAN DE OPLOSSING OM ALS ONDERNEMER GEEN SLAPELOZE NACHTEN TE ERVAREN?

De oplossing begint met een up-to-date inzicht te krijgen in de huidige financiële situatie van jouw bedrijf. Wat is je bankrekeningsaldo, wat zijn je vaste en variabele kosten, en wat zijn de inkomsten. Maar kijk ook naar de (belasting) schulden? Kortom zorg dat je exact weet wat er financieel speelt met jouw onderneming, en dat je weet hoeveel omzet er nu en in de toekomst nodig is. De meeste bedrijven hebben namelijk geen vast en of een stabiel maandelijkse omzet.

Vele kleine ondernemers adviseer ik dan ook om echte pure winst te gaan realiseren. Zorg voor een spaarpotje die je kunt gaan inzetten in slechtere tijden. Die eventueel de wat slechtere periode kan gaan overbruggen.

Om dus financieel meer rust te krijgen en in de toekomst niet in de problemen te komen. Is het dus verstandig, om even opnieuw in de cijfers te duiken. En alles helder in kaart te gaan brengen met het oog op de toekomst.

Wanneer jouw omzet te laag is, dan zal de focus verlegd moeten gaan worden naar Sales en Marketing. Maar dit is met name voor de kleinere ondernemers vaak een doorn in het oog. En zoeken zij vaak excuses om hier niet mee aan de slag te gaan. Of weten zij helaas niet hoe dit goed op te pakken. Vele ondernemers weten goed, dat meer omzet realiseren het zuurstof is van de onderneming. En is dit gelijk het tweede probleem, waar vele ondernemers in de nachten wakker van kunnen liggen.

HOE MEER OMZET TE GAAN REALISEREN VOOR JOUW ONDERNEMING?

Uit onderzoek blijkt dat 26% van de ondernemers ook in de nachten wakker ligt met de vraag:

“Hoe meer omzet te gaan genereren voor mijn bedrijf.”

Sales en Marketing is dan ook beslist een essentieel onderdeel om de financiële problemen in het bedrijf te kunnen gaan oplossen. En zal je hierdoor wanneer dit goed staat voor jouw onderneming, dus niet meer wakker hoeven te gaan liggen en te piekeren hoe nu alles op te gaan lossen. Dus mijn advies is altijd, focus je ten alle tijden op Sales en Marketing. Ook wanneer jouw bedrijf in optimale winstgevende staat verkeerd.

Een goede marketing funnel opzetten, social selling, leads opvolgen of gesprekken voeren digitaal of op locatie bij potentiële klanten, behoren allemaal in de kaders van Sales en Marketing. Ik snap dan ook goed dat dit veel tijd, motivatie, discipline en inzet vergt voor jou als ondernemer.

En is het misschien dan ook tijd, wanneer het allemaal wat minder gaat met jouw onderneming. Om hier wat meer aandacht aan te gaan besteden. Maar dit zeker ook gaat optimaliseren wanneer alles juist lekker draait in de onderneming.

Om dit goed aan te pakken, zal je als ondernemer toch echt de basics van Sales en Marketing zelf onder de knie moeten gaan krijgen. Zodat je straks exact weet, wanneer jij sales en marketing bijvoorbeeld (tijdelijk) wilt gaan outsourcen, jouw visie en doelstellingen goed kan gaan overbrengen. En je de andere partij die dit voor je gaat oppakken duidelijke instructies kunt gaan geven.

"Sales & Marketing is het zuurstof van ieder gezond en groeiend bedrijf!"

Joël Heijmans

WAT KUNNEN WIJ ALS NEXT LEVEL BUSINESS BUILDERS VOOR JOU GAAN BETEKENEN!

Wanneer je Sales en Marketing wilt gaan outsourcen, dan wil ik je wel als tip meegeven dat dit van tijdelijke aard moet gaan zijn. En ervoor te gaan zorgen, dat je op termijn zelf start met het aannemen van Sales en Marketing personeel. Waardoor je weer in een later stadium zelf de controle gaat krijgen, en jij jouw bedrijf op deze manier kunt gaan opschalen.

Heb jij nu interesse om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het outsourcen van jouw Sales en Marketing activiteiten. Of denk je dat de oplossing ligt in het aannemen van goed Sales en Marketing personeel. Laten we dan eens in gesprek gaan met elkaar.

Als Business Development Manager werk ik dagelijks met ondernemers zoals jij, om het bedrijf te kunnen gaan laten groeien. Dus wanneer jij als ondernemer in de nachten wakker ligt over de financiële problemen binnen jouw bedrijf. Neem dan gerust even contact met mij op via onderstaand contact formulier.

Samen gaan we bekijken wat de mogelijkheden zullen gaan zijn voor jouw onderneming. Zodat jij in de toekomst zonder zorgen lekker kan blijven doen waar jij goed in bent.

ARE YOU READY FOR

THE NEXT LEVEL IN BUSINESS?

Plan dan vandaag nog geheel vrijblijvend een business strategie sessie met ons in!

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.

WIL JIJ MEER INZICHT IN JOUW BEDRIJF?

Next Level Business Builders ondersteund bijna iedere Ondernemer in al haar ondernemers activiteiten. Ons doel is om iedere ondernemer meer omzet en groei te kunnen laten realiseren. Dit doen wij door samen te werken aan jouw bedrijf. Zo sta je er niet alléén voor.

BUSINESS DEVELOPMENT

Onze business builders zijn allen doorgewinterde ondernemers. Wij hebben ongeveer 20 jaar aan ervaring in huis. Wij delen graag onze kennis en expertise, om jouw bedrijf naar the Next Level te tillen. Ben jij er al klaar om jouw bedrijf te laten groeien?