Na regen komt altijd weer Zonneschijn!

Het uitgebrachte lied van van Guus Meeuwis in 1997 't Dondert & 't Bliksemt, kwam ineens spontaan in mij op toen ik naar huis reed vanaf mijn laatste klant bezoek van deze dag.

Het is eind mei en op de radio kwamen er allemaal kleurcodes ten gehore, waar ik spontaan een beetje blauw oh sorry flauw van werd. Voor elke storm is er tegenwoordig een naam beschikbaar. En hebben we een palet van kleuren die ons exact vertellen in welke graduatie er iets boven ons hoofd hangt. Dat vervolgens over het land kan gaan razen.

Tijdens mijn rit vielen er zulke dikke regendruppels op mijn auto neer. Alsof er iemand meerdere emmers met water over mijn auto leeg kiepte. Waarop ik dacht “ik ben best blij dat ik veilig en droog in mijn bolide zit.”

Op dat moment ging het verkeer In de regen modus, en halveerde bijna Iederéén zijn snelheid. Het leek net of we met zijn allen in bootjes op een ruwe zee waren beland. De woeste golven ons aanstuurde om juist met zijn allen achter elkaar te gaan varen, in de welbekende (naakt) slakken snelheid. De signaleringsborden waren prominent aanwezig, en gaven met veel geknipper aan dat wij stapvoets en dus veiliger maar verder moesten gaan varen naar onze eind bestemming.

Op deze woeste oceaan van een snelweg, kreeg ik een app bericht van mijn lieve vriendin. (dit bekeek ik uiteraard later) Zij stuurde mij het het bericht, dat de fanfare en zijn tromgeroffel niet aanwezig zullen zijn op de avondvierdaagse door code geel die avond. En zij dus niet met haar dochter in de felgekleurde gele T-shirts die haar school zo mooi verkondigden, de avondvierdaagse konden gaan lopen. En zij zo dus lekker thuis konden blijven saampjes.

HET TROMGEROFFEL GAAT IN MIJN AUTORIT GEWOON LEKKER DOOR!

De wolken schuren langs elkaar heen, om even mij er heerlijk er op te attenderen hoe een slecht afgestemde fanfare op zo'n avondvierdaagse zal gaan klinken in combinatie met zo'n code geel.

Eenmaal de afslag genomen te hebben, kwam ik in de woonwijk aan. Ik neem een iets wat te scherpe bocht, waardoor er een enorme tsunami ontstaat. Dit natuurlijk door de enorme plassen met water die moeite hebben om het riool te kunnen vinden. Geloof mij of niet, de meeste surf dude's zouden hier jaloers op zijn. Er lopen een aantal mensen buiten, die op dat moment de regendans achterwege zullen laten. En zo snel mogelijk weer naar huis willen.

We kunnen dus wel zeggen dat de weergoden, de afgelopen maanden best wel wat tromgeroffel over ons land ten gehore hebben gebracht. Maar denk ik toch even liever terug aan Guus Meeuwis en zijn bekende lied “Per Spoor (kedeng kedeng)” dat mij op dat moment een stuk vrolijker maakte, toen ik dit plots in mijn gedachten op neuriede. Ik besef mij direct dat na alle waarschijnlijkheid, het treinverkeer ook hinder zal gaan ervaren door dit noodweer!

Wat is die Guus Meeuwis toch geniaal, twee liederen gemaakt te hebben die mij opvrolijken op het moment dat het even nodig is. Mijn dank is groot!

WIL JIJ NU MEER VAN DEZE DOLDWAZE VERHALEN IN JOUW MAILBOX ONTVANGEN?

ABONNEER JE DAN GRATIS OP ONZE NIEUWSBRIEF?

OKE, JE ZULT JEZELF NU KUNNEN AFVRAGEN "WAT HEEFT DIT NU MET BUSINESS TE MAKEN?

Ik weet het.. we verlangen allemaal naar hemelsblauwe luchten, de warmte van de zon op onze huid. En de zeemeeuwen die vol glorie ons land overvliegen. Om zo net nog even snel dat ijsje van dat kleine ventje te pikken op de Boulevard van Scheveningen. Of misschien droom je ervan, dat je al ligt te dobberen op ieder ander strand met zo'n prachtige baai, en azuurblauw zeewater.

Natuurlijk is dit de dijk van een bruggetje, voor eventueel dat onweer wat is ontstaan in jouw bedrijf. En bieden wij jou juist net die ene vinger in die lekkende dijk. Wat het verhaal van een Haarlems jongetje genaamd Hansje Brinker vertolkt. Deze held van Haarlem voor ons land met zijn vinger een ramp wist te voorkomen.

Natuurlijk is het goed mogelijk dat er in jouw bedrijf het soms wel eens wat slechter weer kan zijn. Of de communicatie juist klinkt als die vals afgestemde fanfare die toch niet mee liep op de avondvierdaagse. Of dat jij juist het gevoel hebt soms ook wel eens met natte voeten thuis van het werk te kunnen gaan komen.

Zoals je zult begrijpen is in ieder bedrijf wel eens een regenbui op komst. Vaak op verschillende niveaus, en in verschillende sterktes en kleurcodes.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

Leveringen die niet zijn aangekomen, en zo dus niet uitgeleverd kunnen worden. Met als gevolg dat de klant aan het wachten is. Dit de laatste tijd juist vaker aan de orde is omdat de wegen zijn overstroomd. De leverancier hierdoor simpelweg ook niet op tijd kan uitleveren. Omdat hij juist net in het overstroomde gebied gevestigd is.

Of dat er op verschillende afdelingen eilandjes zijn ontstaan. Er net nog geen storm maar een hagelbui de overhand blijkt te hebben. De kleurcodes geel of rood misschien wel aan de orde van de dag zijn. Jij als eigenaar/manager nog net iedereen voor de hagelbui uit, als een soort buienradar, iedereen nog kan voorbereiden dat er eventueel een regenbui, hagelbui, storm of tsunami op komst is. Ieder bedrijf heeft soms wel eens wat gerommel in huis.

YESS IK WAS THUIS!

Bij aankomst voor mijn woning begon de zon ineens weer heerlijk zijn warmte en glorie te delen. De term als sneeuw voor de zon maakte ik maar als een flauwe grap voor mezelf. Dit om maar aan te geven dat er op dit moment alles mogelijk is qua weer. En was ik eigenlijk daarna direct alweer vergeten dat ik 10 minuten geleden nog het liedje van Guus Meeuwis in mijn gedachte aan het op neuriën was. Waarna ik vol trots en blijheid met een zonnebril op mijn knar, naar mijn woning liep om van de avond te kunnen gaan genieten.

TERUG NAAR JOUW BEDRIJF.....

Wanneer er een beetje storm is ontstaan in het bedrijf, dan weten wij zeker dat wanneer jij de storm durft te trotseren, er vervolgens altijd erna weer zonneschijn zal zijn. Maar soms kan het ook zo zijn, dat de storm intern in jouw bedrijf iets langer aanhoud dan verwacht. Er elk moment het tsunami alarm kan gaan afgaan, omdat er op verschillende afdelingen bijvoorbeeld de samenwerking of communicatie onderling niet vlekkeloos verloopt. Het management of de aandeelhouders vergaderingen meerdere malen uitlopen in verschillende kleurcodes, omdat jullie er simpelweg niet meer uit komen samen. Wat het onweer binnen jouw bedrijf ook is, onze Business Development managers (lees business builders) kunnen dan misschien net het zonnetje in jouw bedrijf gaan zijn. Om jou als ondernemer hier hulp bij te kunnen gaan aanbieden.

BUSINESS DEVELOPMENT

Business Development is er niet alléén, om er maar voor te gaan zorgen dat jouw bedrijf altijd op een zonnige plek komt te staan. En jouw flora en fauna altijd in de bloei blijft staan.

Nee onze service is er ook om juist te gaan bekijken waar de storm in jouw bedrijf vandaan komt. En hier juist als buitenstaander met een frisse wind of blik, een oplossing in kan gaan aanbieden. Om vervolgens daarna pas samen te gaan bekijken of we intern in jouw bedrijf meer stabiliteit en groei kunnen gaan realiseren.

Onze taak is dat kleine regenbuitje in jouw bedrijf op te lossen. Om vervolgens als een soort van hovenier jouw tuin (lees bedrijf) weer in prachtige bloei te krijgen.

"Het kan soms goed zijn, een extern iemand in jouw bedrijf aan te trekken. Zo zal er een frisse wind kunnen ontstaan, om eventuele vernieuwingen beter door te kunnen voeren bij het personeel."

Joël Heijmans

MIJN BEDRIJF STAAT AL IN DE BLOEI!

Ook wanneer jouw bedrijf bloeit en groeit, zullen er soms wolkjes en extra buitjes kunnen gaan ontstaan. Hierdoor zal het gras juist wat harder gaan groeien, dan bij de buren. Hierdoor ontstaat er vaak extra werk, want het gras zal wat vaker gemaaid dienen te worden. En zal er misschien ook wat onkruid verwijderd kunnen gaan worden. Begrijp mij niet verkeerd, soms kan onkruid ook goed zijn no worries!

INTERESSE OM WEER OF MEER TE GAAN BLOEIEN MET JOUW BEDRIJF?

Wil jij nu ook weer de bloemetjes buiten gaan zetten, en met een zonnebril op weer gaan genieten van de groei van jouw bedrijf. Laten we dan samen eens kennismaken met elkaar!

Vul onderstaand het contactformulier in, dan nemen wij gewoon bij goed en of slecht weer contact met jou op. Wij zijn niet zo moeilijk en vinden het juist belangrijk dat jij met jouw bedrijf, op zijn minst weer met veel tromgeroffel en met een goed georganiseerde en gestructureerde fanfare (lees bedrijf) jouw product of dienst op een leuke en zonnige manier, in een hemelse blauwe markt meer kunnen gaan laten floreren.

ARE YOU READY FOR

THE NEXT LEVEL IN BUSINESS?

Plan dan vandaag nog geheel vrijblijvend een business strategie sessie met ons in!

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.

WACHT NIET TE LANG!

Op het moment van schrijven regent het weer knetter hard. Maar één ding weet ik zeker, na regen komt vast en zeker weer zonneschijn. Dat verdienen we, en jij ook als ondernemer. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van hulp. We begrijpen goed dat je niet staat te trappelen om nieuwe verschillende kleur codes van derden. En houden we van een no nonsense aanpak.

STOP MET DE BUIENRADAR!

Wij hopen dat jij als ondernemer vooral niet te lang met een buienradar aan het aanklooien blijft. Met de hoop dat het in een later stadium mooi weer gaat worden. Onderneem vandaag nog actie, trek een regenpak aan. En laten we samen de storm of dat regenbuitje gaan overwinnen in jouw bedrijf. Om vervolgens dit weer mooi in bloei te gaan krijgen.