Helft ondernemers stopt na vijf jaar!

Toen wij de cijfers qua levensvatbaarheid van startende ondernemers, middels een markt-onderzoek in kaart brachten. Viel ik letterlijk zowat van mijn bureau stoel, toen ik de cijfers op dit gebied aan het analyseren was. Note: De KVK publiceerde deze cijfer in Juli 2023. En betreft alléén de startende ondernemers.

Het resultaat uit deze analyse:

"50% van de startende ondernemers lukt het niet om het vijf jaar uit te houden!"

In mijn optiek zijn dit best schokkende cijfers vindt je ook niet? En zeker wanneer je beseft dat 50% van deze enthousiastelingen, ooit het idee heeft gehad om niet alléén voor zichzelf te gaan starten. Maar ook een droom hadden om een bepaald product/dienst of service beter in de markt te willen gaan zetten. Dit natuurlijk om verandering in de markt teweeg te brengen, en het anders en beter te willen gaan doen.

Deze droom van deze enthousiastelingen is na vijf jaar met de grond gelijk gemaakt. En is dan ook deze droom en visie omgezet in een nachtmerrie. En stoppen zij dus na vijf jaar met hun bedrijf.

MAAR HOE KAN HET DAN, DAT 50% VAN DE ONDERNEMERS NA 5 JAAR DE DEUREN WEER SLUIT?

Oké de cijfers worden nog zorgwekkender, toen ik nog dieper in de cijfers van de Kamer van Koophandel dook. In totaal 80% van die startende ondernemers, heeft binnen de eerste vijf jaar moeite om hun bedrijf winstgevend te krijgen. En zullen 50% van deze enthousiastelingen zoals al gezegd, er uiteindelijk mee gaan stoppen.

Maar let op nu komt het: 30% houdt minder over dan het minimumloon. En de overige 20% komt rond en bouwt aan een gezonde stabiele onderneming. Snap je nu dat ik bijna van mijn bureaustoel afviel?

Kortom slechts 20% van de startende ondernemers hebben dus een levensvatbaar bedrijf, en zijn daar succesvol mee!

HOE KAN JIJ DAN WEL OVERLEVEN MET JOUW ONDERNEMING!

Wanneer jij als ondernemer tot die beruchte 20% wilt gaan behoren. Dan zal een bedrijfsanalyse (laten) uitvoeren een goede zaak zijn. En zeker wanneer jij al een tijdje je eigen onderneming runt. Maar wanneer jij er nog steeds mee worstelt om voldoende inkomen te genereren. Dan is dit zeker een advies en wellicht wel noodzaak!

Voor de ondernemers die in de 50% of in de 30% categorie vallen. Begrijpen wij jouw frustratie maar al te goed. Jij wilt als ondernemer toch gewoon lekker gaan groeien, en vooral een stabiel en gezond bedrijf kunnen gaan opbouwen.

Natuurlijk zijn er manieren om jouw ideeën en groei kansen in het ondernemerschap te verbeteren, door misschien wat hulp van derden in te schakelen. En daar zijn wij als Next Level Business Builders er één van. Onderstaand een aantal Tips van de Next Level Business Builders:

TIP 1: LEER VAN ANDERE SUCCESVOLLE ONDERNEMERS!

Veel succesvolle ondernemers hebben een mentor of hebben ooit gebruik gemaakt van een mentor. Dit heeft als voordeel dat jouw mentor de zweepslagen van het ondernemerschap al langer onder de knie heeft, en jij hierdoor direct tot actie kan overgaan. Alle fouten die jouw mentor in het verleden heeft meegemaakt, kan hij voor jouw onderneming direct elimineren. Op deze manier zal jij zeker een vliegende start kunnen gaan maken.

Oké wat zijn dan de voordelen van een Mentor tijdens jouw onderneming reis!

De mentor leert jou:

  • met alléén de hoofdzaken bezig te houden.

  • structuur en balans te brengen in jouw onderneming.

  • om op de juiste manier jouw doelgroep te bepalen

  • hoe ook jij meer verkopen kan gaan realiseren.

  • hoe jij een goed en structureel marketingplan kan opstellen.

  • om te gaan met de financiën van jouw bedrijf

  • hoe om te gaan met toekomstig personeel.

Kortom een mentor zal jou als ondernemer ondersteuning kunnen gaan aanbieden, om jouw bedrijf tot die succesvolle 20% te laten behoren. Dus wanneer jij een gezond en stabiel bedrijf wilt gaan opbouwen. Benader een mentor of één van onze Business Development Managers.

Wanneer dit niet mogelijk is, probeer eens in jouw netwerk meer kennis te vergaren.

WIL JIJ MEER BUSINESS TIPS IN JOUW MAILBOX ONTVANGEN?

ABONNEER JE DAN GRATIS OP ONZE NIEUWSBRIEF?

TIP 2: BESTEED DINGEN UIT WAAR JIJ JUIST NIET GOED IN BENT!

Als ondernemer kan je simpelweg niet alles alléén blijven doen, wanneer je met jouw bedrijf wilt blijven groeien. Onthoud dat je soms goedkoper uit bent, wanneer je op een professionele manier sommige componenten van jouw onderneming leert uit te besteden.

TIP 3: BLIJF JEZELF ONTWIKKELEN!

Probeer als ondernemer een deel van jouw waardevolle tijd in te vullen met bijvoorbeeld: meer kennis op het gebied van sales en marketing en data. Duik daarnaast vooral ook goed in de financiën. In deze ontwikkelingsfase, zal je gaan leren wat er echt belangrijk is voor jouw klanten. Hoe deze potentiële klanten te benaderen, en wat de behoefte voor hen zijn. Qua data en financiën is het van essentieel belang om hierin ook meer inzicht in te krijgen. Zodat jij altijd grip kan blijven houden op jouw onderneming, en jij tot die 20% ondernemers gaat behoren die het langer dan vijf jaar zal gaan uithouden.

TIP 4: TRAININGEN VOOR PERSONEEL

Wij zien vaak dat ondernemers alles goed voor elkaar hebben, maar niet verder kunnen excelleren. Dit omdat er in de werkwijze vaak oude en vastgeroeste patronen zijn ontstaan.

Door jouw personeel met regelmaat goede en op maat gemaakte trainingen aan te bieden. Zal jouw personeel met de nieuw vergaarde inzichten en strategieën, de concullega's een stap voor gaan zijn.

Kortom investeer in kennis, en je zult vaak met een nieuwe frisse blik de toekomst tegemoet gaan.

"Leer van andere succesvolle ondernemers. Je zult dan met jouw bedrijf sneller gaan excelleren!"

Joël Heijmans

WAT KUNNEN WIJ ALS NEXT LEVEL BUSINESS BUILDERS VOOR JOU GAAN BETEKENEN!

Zoals je zult begrijpen is ons bedrijf juist opgericht op basis van deze en andere cijfers. Dit alles om jou als ondernemer ondersteuning te kunnen gaan aanbieden met de vele verschillende componenten in het ondernemerschap.

Onze Business Builders hebben meer dan 20 jaar aan ondernemerservaring. En zullen dus misschien wel die ene mentor voor jouw bedrijf kunnen gaan zijn. Dit om samen jouw bedrijf stabiel en gezond te kunnen laten groeien.

Zoek jij nu ook een beetje hulp! Onze Business Development Managers (Lees Business Builders) staan direct voor jou klaar. Laten samen eens een kop koffie drinken. Vul onderstaand jouw gegevens in, dan plannen we samen even een vrijblijvende intake in.

ARE YOU READY FOR

THE NEXT LEVEL IN BUSINESS?

Plan dan vandaag nog geheel vrijblijvend een business strategie sessie met ons in!

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.
Please fill the required field.

WIL JIJ MEER INZICHT IN JOUW BEDRIJF?

Next Level Business Builders ondersteund bijna iedere Ondernemer in al haar ondernemers activiteiten. Ons doel is om iedere ondernemer meer omzet en groei te kunnen laten realiseren. Dit doen wij door samen te werken aan jouw bedrijf. Zo sta je er niet alléén voor.

BUSINESS DEVELOPMENT

Onze business builders zijn allen doorgewinterde ondernemers. Wij hebben ongeveer 20 jaar aan ervaring in huis. Wij delen graag onze kennis en expertise, om jouw bedrijf naar the Next Level te tillen. Ben jij er al klaar om jouw bedrijf te laten groeien?

P.S. Wil je nog wat meer verdieping over de ondernemerscijfers. Bekijk dan de CBS cijfers: inkomensontwikkeling van starters